Norrbottens hockeydamer är bäst i Sverige<

Damhockey har på senaste tiden vuxit och blivit en populär sport bland tjejer i Sverige. Man har jobbat på att få kvinnor i sporten mer accepterade, och nu verkar det som att man kan börja skörda frukten av allt arbete. Det är allt fler tjejer som provar på sporten, och älskar det. Idag är det Norrbottens damlag som ligger i framkant, med många duktiga spelare. Man har även skapat en extra serie för de med högre nivåkunskaper, då sporten vuxit otroligt i länet, skriver svt.se. Norrbotten förväntas även skapa ett hårt tryck i serien denna vinter.

Killarna flyr hockeyn

Damhockeyn växer i Norrbotten medan killarna flyr sporten rapporterar SVT. Den senaste tiden har man fått kämpa med att hålla kvar killar i åldrarna 14 till 16 inom sporten. Allt fler killar hoppar av ju högre upp i tonåren de kommer, till skillnad från tjejerna där allt fler hoppar på. Anledningen till att så många av killarna hoppar av är inte klar, men ofta beror det på att man skaffar sig andra intressen, eller inte orkar med träningsschemat. Förhoppningsvis ökar intresset bland killarna igen så att nya talanger kan ta sig upp till landslaget. Vilket är fallet bland tjejerna, där man strävar efter SM-guld.

Svenska damhockeyns närvaro utomlands

Det svenska damhockey landslaget har vunnit många medaljer i flera olika mästerskap. Däribland OS, VM och EM. Några av dessa har varit guldmedaljer. Då intresset för hockeyn ökar i Sverige, så ökar också Sveriges närvaro i sporten utomlands. Nu när sporten också blir allt mer accepterad är det många tjejer som vågar visa engagemang, vilket gynnar damlagen. Fler och fler tjejer deltar på allt högre nivåer och Sveriges chanser att vinna fler mästerskap ökar. Det återstår dock att se om denna trend kommer att hålla i sig, men om det fortsätter som den sista tiden kommer deltagandet bland tjejerna att explodera.